Falra hányt borsó, pofon a sz@rnak, szubjektív vélemény

Szónoklatok Ninivének

Szónoklatok Ninivének

Vallási tolerancia - párhuzam New York és Újbuda között

2010. augusztus 26. - fpj

Nemrég olvastam az Újbudai újságban, hogy egy pár éve megvásárolt telken, a XI. kerületben, Iszlám kulturális központ épülne - inkluzíve mecset. Na erre lett nagy tiltakozás, hogy az az amúgy is szűk utcában elviselhetetlenül megnövelné az autós forgalmat, és különben is... A képviselőtestület rohamban nyüzsögni is kezdett - választások jönnek, hé! - hogy hát vissza kell vásárolni a telket, és építkezzenek ezek a népek valahol számukra is kedvezőbb adottságú telken.

Nemrég olvastam egy újságban, hogy New Yorkban, pár háztömbnyire a 2001. szeptember 11-én terrorista támadás során lerombolt World Trade Center ikertornyainak gödrétől, Iszlám kulturális központ épülne - inkluzíve mecset. Na erre lett nagy tiltakozás, hogy de ez a halottak meggyalázása, és hát pont oda, és pont ezt... A politika rohamban nyüzsögni is kezdett - választások jönnek, hé! - hogy hát persze vallási tolerancia meg alkotmányos alapszabadság, de hát nehogy már ide épüljön egy olyan vallás "látogatóközpontja", amely vallás önjelölt hívei történetesen terroristaként leromboltak több épületet és megöltek sokszáz embert... Mindez odáig jutott, hogy ma már Koránt akarnak égetni egyes keresztény szekták. Voltak persze mérsékelt hangok is, amely azt mondták, hogy inkább építkezzenek ezek a népek valahol számukra is kedvezőbb adottságú telken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ninive.blog.hu/api/trackback/id/tr466655045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása