Falra hányt borsó, pofon a sz@rnak, szubjektív vélemény

Szónoklatok Ninivének

Szónoklatok Ninivének

Lopni, megyünk lopni...

2012. december 07. - fpj

Bebizonyosodott: Semjén Zsolt tudatosan, jelölés nélkül vett át más írásokat szakdolgozatába. Lopott. Nem véletlenül más kabátját hozta el, amely épp úgy nézett ki a kocsma félhomályában, mint az övé. Nem. Ő kabát nélkül ment a műintézménybe, és egy olyan kabátban jött el, amelyre rá volt írva nagy betűkkel valaki más neve.

Az ELTE előbb húzódzkodott, majd megvizsgálta az esetet, bejelentette a letagadhatatlant, majd így fordította magyarra:

"Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes súlyos tudományetikai vétséget követett el 1992-es szociológiai szakdolgozatával, állapította meg az ELTE-n felállított bizottság. A vizsgálat arra jutott, hogy jelentős a szövegazonos egyezés Semjén diplomamunkája és konzulense két írása között. Eljárást viszont utólag már nem tud indítani az egyetem, a megállapításoknak az intézmény részéről nem lesz következménye."

Azaz Semjén Zsolt csalt és lopott, de hát ha el tudott jönni a kocsmából abban a rikítóan más kabátban, akkor most már az övé az a kabát. Na kéremszépen: akkor mehetünk is lopni az ELTE-re! Ezek szerint, ha én mondjuk ki tudok sétálni a TTK épületéből egy jó drága műszerrel, anélkül, hogy az őr megállítana, akkor ugyan súlyos etikai vétséget követek el, de megtarthatom az eszközt? (Sőt talán mindjárt fizikus is leszek ettől...)

"Az egyetem szerint amennyiben egy szakdolgozatban idézési, szakirodalom-felhasználási problémák merültek fel, annak kizárólag a konzulensi munka és az értékelés körében lehettek volna érdemjeggyel kifejezett következményei. Ezért nincs most mód őt a végzettségétől megfosztani."

De van. Az egyetem visszavonja a címet, és felszólítja, hogy 3 napon belül adja le az oklevelét a tanulmányi osztályon. Ilyen egyszerű. Aztán pereljen, ha van képe hozzá! És ha van olyan bíró, akinek elbírja az arca, hogy érdemben tárgyalja az ügyet...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ninive.blog.hu/api/trackback/id/tr416654901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása